Volt itthon egy nagyon puha körte, ami evésre már nem volt jó, süteménybe viszont tökéletes.
Ez lett a végzete.
Ez lett a végzete.
Hozzávalók (6 darabhoz):
1,5 bögre (= 3,75 dl; kb. 165 g) mandulaliszt
2 db tojás
2 db körte, az egyik összetörve, a másik kockákra vágva
1 kisebb marék fagyasztott málna
1 kisebb marék fagyasztott málna
fél teáskanál agavé szirup (vagy más édesítő ízlés szerint)
1 teáskanál vanília esszencia
1 teáskanál vanília esszencia
1/2 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A mandulalisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban összekeverjük a tojást az agavé nektárral és a vanília esszenciával. A folyékony hozzávalókat hozzáadjuk a mandulaliszthez, kikeverjük, beletesszük az összetört körtét, azzal is jó alaposan összekeverjük, végül beledolgozzuk a kockára vágott körtét és a fagyasztott málnát.
A masszát szilikon vagy papírkelyhekkel kibélelt muffinformába adagoljuk és kb. 15 perc alatt megsütjük. tűpróbával ellenőrizzük.
Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése