2011. május 6., péntek

Körtés-málnás muffin

Volt itthon egy nagyon puha körte, ami evésre már nem volt jó, süteménybe viszont tökéletes.
Ez lett a végzete.

Hozzávalók (6 darabhoz):

1,5 bögre (= 3,75 dl; kb. 165 g) mandulaliszt
2 db tojás
2 db körte, az egyik összetörve, a másik kockákra vágva
1 kisebb marék fagyasztott málna
fél teáskanál agavé szirup (vagy más édesítő ízlés szerint)
1 teáskanál vanília esszencia
1/2 teáskanál szódabikarbóna
csipet só

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A mandulalisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban összekeverjük a tojást az agavé nektárral és a vanília esszenciával. A folyékony hozzávalókat hozzáadjuk a mandulaliszthez, kikeverjük, beletesszük az összetört körtét, azzal is jó alaposan összekeverjük, végül beledolgozzuk a kockára vágott körtét és a fagyasztott málnát.
A masszát szilikon vagy papírkelyhekkel kibélelt muffinformába adagoljuk és kb. 15 perc alatt megsütjük. tűpróbával ellenőrizzük. 




Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...