Rettenetesen egyszerű és nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Mint minden chipsnek, ennek is az a titka, hogy jó vékonyra szeleteljük az édesburgonyát. Ami ehhez kell, az egy jó mandolin (nem a hangszer) vagy egy erre alkalmas vágókoronggal rendelkező aprítógép. Én ez utóbbival készítettem, s mint látható, nem a hagyományos kerek formára, hanem hosszúkás csíkokra vágtam őket.
Hozzávalók:
édesburgonya
szőlőmagolaj vagy kókuszzsír
Az édesburgonyát nagyon vékony (pár mm-es) szeletekre vágjuk, majd forró olajban kisütjük. Száraz konyhai papírtörölközőre szedjük, majd egy tálba átborítva sózzuk és tálaljuk.
Aki pedig kíváncsi arra, hogy születtek a fenti fotók, ne mulassza el előző bejegyzésemet az ételfotózás műhelytitkairól.
Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek:
Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Az édesburgonya paleos voltáról megoszlanak a vélemények, irányzattól függ, hogy belefér-e a paleoba. Egy biztos, nem a burgonya rokona és a kitavai emberek is bőségesen fogyasztják.
2012. február 15., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Imádom az édesburgonyát! Kipróbáltam így is, nagyon jó lett! :)
Ágnes
Nagyon ötletes.
Megjegyzés küldése