2012. február 15., szerda

Édesburgonya chips

Rettenetesen egyszerű és nagyon finom, érdemes kipróbálni. 
Mint minden chipsnek, ennek is az a titka, hogy jó vékonyra szeleteljük az édesburgonyát. Ami ehhez kell, az egy jó mandolin (nem a hangszer) vagy egy erre alkalmas vágókoronggal rendelkező aprítógép. Én ez utóbbival készítettem, s mint látható, nem a hagyományos kerek formára, hanem hosszúkás csíkokra vágtam őket. 


Hozzávalók:
édesburgonya
szőlőmagolaj vagy kókuszzsír


Az édesburgonyát nagyon vékony (pár mm-es) szeletekre vágjuk, majd forró olajban kisütjük. Száraz konyhai papírtörölközőre szedjük, majd egy tálba átborítva sózzuk és tálaljuk.




Aki pedig kíváncsi arra, hogy születtek a fenti fotók, ne mulassza el előző bejegyzésemet az ételfotózás műhelytitkairól


Tejérzékenyeknek:  Élvezd az ételt úgy, ahogy van. 
Glutén érzékenyeknek:  Élvezd az ételt úgy, ahogy van.  
Paleosoknak: Az édesburgonya paleos voltáról megoszlanak a vélemények, irányzattól függ, hogy belefér-e a paleoba. Egy biztos, nem a burgonya rokona és a kitavai emberek is bőségesen fogyasztják.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Imádom az édesburgonyát! Kipróbáltam így is, nagyon jó lett! :)
Ágnes

Foodafok írta...

Nagyon ötletes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...