Első ránézésre egy szimpla palacsinta banánnal és dióval. Második ránézésre a palacsinta már nem egyértelmű. Aztán ha még meg is kóstolja az ember...!
A recept nem 100 % paleo, mivel zabpelyhet is tartalmaz. De ha különlegességre vágysz, érdemes kipróbálni.
Az eredeti, 2 adagos receptet megtripláztam, ennek ellenére nem 6, hanem 8 db palacsintát kaptam. Így lesz a 2x3=8... Nekünk egy kicsit még sok is volt, mivel elég laktató kis édesség. Hiába, már én sem vagyok a régi :)
Hozzávalók (8 adaghoz):
a palacsintához
1 bögre dió
2 bögre zabpehely
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
2 nagy, érett banán
2 teáskanál vanília esszencia
1 evőkanál szőlőmagolaj (vagy más semleges olaj)
édesítő ízlés szerint, de el is maradhat
a feltéthez
2 nagy banán, karikákra vágva
kb. egy maroknyi durvára vágott dió
méz vagy juharszirup
A diót aprítógépben apróra vágjuk. Vigyázzunk, hogy ne aprítsuk túl, különben diókrém lesz belőle!
A dió után a zabpelyhet tesszük a gépbe és addig aprítjuk, míg durva liszt finomságú nem lesz.
A diót is és a zabpelyhet is egy nagy tálba öntjük és összekeverjük a szódabikarbónával és a sóval.
A banánt pépesítjük, összekeverjük a vaníliával, az olajjal és az édesítővel (én az egészet összeturmixoltam), majd hozzáadjuk a száraz keverékhez.
Palacsintasütőben pici olajon kb. 8 cm átmérőjű palacsintákat sütünk. A már megsülteket tartsuk melegen.
A kész palacsintákat megszórjuk banánkarikákkal és durvára vágott dióval, végül meglocsoljuk mézzel vagy juharsziruppal.
Nyami.
Tejérzékenyeknek:
Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: A zab nyomokban tartalmazhat glutént, mivel a feldolgozási helyén szennyeződhet vele. Másfelől van benne egy gluténhez hasonló fehérje, ami szintén okozhat problémákat, ezért sajnos glutén érzékenyeknek nem javaslom az étel fogyasztását.
Paleosoknak: A zab csak kompromisszumos a paleoban, ezért rajtad múlik, kipróbálod-e ezt az ételt.
2012. február 11., szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése