A világ leggyorsabb fagyija!
Na jó, azért elő kell rá készülni, de ha rendszersen tartasz fagyasztott banánt a hűtőben (és ezek után miért ne tennéd), akkor 2 perc múlva már tálalhatod is a fagylaltot.
Előkészület:
Hámozzuk meg a banánt, karikázzuk fel és tegyük be a mélyhűtóbe. Legalább 4 órát fagyasszuk, de még jobb, ha egy éjszakát.
Alaprecept:
3 db fagyasztott banán, karikákra vágva
2,7 dl kókuszkrém (nekem az Ayam a kedvenc márkám)
Sztracsatellás változathoz:
3 kocka min. 85%-os étcsoki (vagy házi csokoládé) apróra vágva
ízesítésként tettem bele 1/2 teáskanálnyi vaníllia pasztát, de el is hagyható
A banánt egy kevés kókuszkrémmel a turmixgépben összetörtjük. Hozzáöntjük a maradék kókuszkrémet és krémesre turmixoljuk. Beleöntjük az apróra vágott csokit, hozzáadjuk a vaníliát, keverünk rajta egyet és már kész is. Tálalható.
Az alapreceptet tetszés szerint tuningolni. Próbáljátok ki a fahéjasat is :)
Jó étvágyat!
Tejérzékenyeknek: Az étcsoki legyen tejmentes. Egyébként élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Az étcsoki legyen tej- és szójamentes, valamint minél magasabb kakaótartalmú. Egyébként élvezd az ételt úgy, ahogy van.
2012. október 4., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése