2010. szeptember 28., kedd

Paleo forró csoki

A receptet Pocak Panna oldalán találtam és ki is próbáltam: nagyon finom lett!  Nem csak a kisfiamnak és nekem, de a férjemnek is ízlett.
Mivel a kisfiam nem kap tejet (csak egy kis gyűszűnyi babyccino formájában reggelente, amikor mi cappuccinot iszunk), ez egy nagyon finom alternatíva a habos kakaó helyett. (Amit próbáltam már elkészíteni rizstejjel meg zabtejjel, de egyik sem ízlett). 
Ennek a variációnak a legnagyobb előnye, hogy nem kell bele semmilyen édesítőszer, a banántól mégis édes, sűrű és krémes.
Ha pedig egy ideig állni hagyod, akkor pudingszerűen besűrűsödik.

El tudom képzelni ezt a finom italt mentával vagy naranccsal vagy csilivel ízesítve is.

Hozzávalók (3-4 főre):

2 közepes, érett banán
2 dl kókusztej (1 konzerv)
1/2-1 dl víz
1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tk vanília kivonat

A kókusztejet a vízzel forraljuk fel*, a banánokat pedig törjük háromba és dobjuk a turmixgépbe.
Adjuk hozzá a vanília kivonatot és a kakaóport, öntsük rá a felforralt kókusztejes vizet és turmixoljuk össze (kb. fél perc).

*Ha mentával vagy egyéb ízesítésben készíted, itt add hozzá a mentaleveleket, de akár egy mentás teafiltert is belelógathatsz. Vigyázz, a filter csak mentát tartalmazzon!



Tejérzékenyeknek: Élvezd az italt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az italt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az italt úgy, ahogy van.

4 megjegyzés:

chriesi írta...

Ez nagyon jól hangzik!

Névtelen írta...

A kép mindent visz, micsoda kis tündéri, huncut szeme van! Nagyon édes a kisfiad!
Örülök, hogy bevállt a forró csoki, a menta ötlettel megfogtál, van itthon egy kis menta extraktom, úgyhogy amint beérnek a banánok kipróbálom! Hmm... mentás forró csoki. Nagyon jó!!!

Unknown írta...

Szia!
Megsütöttem a kókuszliszt kenyeret. Nagyon nem sikerült. Muszáj bele 6 tojás? Olyan lett, mintha csak kiszárítottam volna az összekevert masszát.
Vino

Alexandra írta...

@Vino:
Sajnálom, hogy nem sikerült :(
Milyen kókuszlisztet használtál? Ha az olajmentesítettet, akkor az lehetett a gond. Az én lisztem csak durva liszt finomságúra őrölt kókusz.
A recept a kókuszliszt csomagolásán volt, s mint a képen látod, nekem jól sikerült.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...