2010. szeptember 29., szerda

Barackos grapefruit saláta

Nem vagyunk odáig a grapefruitért, de a heti gyümölcsszállítmánnyal rendszeresen kapok azt is. Mivel már egy halommal van, valamit kezdeni kellett velük - kidobni azért még sem akarom őket. 
Nos, ehhez a salátához ugyan csak két fejet használtam el és még bőven maradt, ez is több, mint a semmi. Szerencsére a végeredmény annyira ízlett, hogy fél óra múlva már semmi sem maradt belőle :) (Kár, hogy elkészíteni tovább tartott...)

Hozzávalók:

2 fej grapefruit
3 fej édes, puha barack gerezdekre vágva vagy annak megfelelő barackbefőtt 
egy marék aszalt vörös áfonya
friss menta és / vagy egyéb fűszernövények (nálam pluszban ananászos zsálya és almás menta)

A grapefruitot megpucoljuk és miközben gerezdjeire bontjuk, mindenhonnan eltávolítjuk a fehér, keserű hártyát. Ez a rész a legidőigényesebb. Bontás közben egyből a tálba dobjuk őket (nem baj, ha darabokra esik, de ha még nem tette volna, rásegítünk a dologra), sőt a legjobb, ha a leve is oda csepeg. Hozzáadjuk a barackgerezdeket, majd a vékony csíkokra metélt friss mentát. Rászórjuk az aszalt áfonyát, összekeverjük és már kész is.
Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Ha befőttet használsz, ügyelj rá, hogy cukormentes legyen vagy legalábbis paleo édesítőt tartalmazzon. Egyébként élvezd az ételt úgy, ahogy van.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez nagyon szép, színes! Annyira szeretem a gyümölcsöket, még a télieket is, de a grapefruittal harcban állok. De mivel sok benne a C vitamin, ezt tutira kipróbálom majd!

Alexandra írta...

Ha eltávolítod a fehér hártyát, akkor tényleg egész ehető lesz. Akkor is savanyú egy kicsit, de nem annyira.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...