2010. március 31., szerda

Körtés-banános pohárdesszert granolával

Tegnap körtét aszaltam. Volt néhány pici szeletem, amit aszalásra érdemtelennek tartottam, illetve kimaradt két hatalmas, lédús körte is, ami a szárításhoz már túl puha volt. Találtam még egy félig elfogyasztott banánt is (félre volt téve, hátha a kisfiam mégis befejezi), így azzal együtt mindent belezúdítottam a turmixgépbe. Smoothynak (= turmix) túl sűrű lett az eredmény, meg délután lévén ilyesmit már nem is akartam inni, így gondoltam, inkább desszert lesz belőle. Egyébként már így is nagyon finom volt, kisfiam is bekanalazott belőle.
A hűtőben volt még egy kevés juh joghurt, azt tettem a tálkák aljába. Szerintem az enyhén savanykás íz jól illett a gyümölcspéphez. Ennek a tetejére szórtam egy kis házi granolát.

A granola hozzávalói: zabpehely, napraforgómag, tökmag, mandula, dió, szezámmag, mazsola, aszalt ribizli, kókuszpehely, méz, répceolaj, fahéj
A magokat, aszaltgyümölcsöket egy kevés répceolajon, egy kevés méz, sok fahéj hozzáadásával megpirítom, és már kész is.

Tejérzékenyek, paleosok joghurt nélkül is nyugodtan fogyaszthatják. Mi csak a tehéntej termékeket kerüljük, a juh joghurt pedig bio volt.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...