2010. január 8., péntek

Tengerkoktél királyrákkal és avokádóval

Még mindig a karácsonynál tartok - ez volt az előétel.
Imádtam! És a többiek is. Biztos, hogy meg fogom még csinálni máskor is.
Eredeti recept a Delicious magazin decemberi számából.

Tengerkoktél királyrákkal és avokádóval

Hozzávalók (4 személyre):
1 répa, meghámozva és 5 mm-es kockákra vágva
600 g főzött királyrák, meghámozva, a bélcsatornája kivéve
3 db zöldhagyma, vékony karikákra vágva (csak a zöld része)
1/2 ubokra, meghámozva, kimagozva és 5 mm-es ko
ckákra vágva
1 avokádó (ne legyen túl puha, inkább félig kemény*), kisebb kockákra vágva
2 evőkanál kapribogyó, kicsit összedarabolva
1 zöldcitrom reszelt héja

Öntet:

1 ek zöldcitromlé
2 ek verjuice (= savanyú must, bővebb infó itt)
1 ek majonéz
1 ek olivaolaj
4 ek friss bazsalikomlevél, összevágva

Az öntet hozzávalóit a bazsalikom kivételével alap
osan keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
A répakockákat főzzük lobogó vízben 3 percig, majd szűrjük le és öntsük le hideg vízzel.
4 db királyrákot tegyünk félre és hagyjuk egészben (csak a farok maradjon rajta), a többit vágjuk karikákra. Keverjük össze a rákot a répával, a zöldhagymával, az uborkával, avokádóval, kapribogyóval és a zöldcitrom reszelt héjával.
Adagoljuk a tengerkoktélt poharakba, öntsünk rá az öntetből, majd minden poharat díszítsünk bazsalikommal és rákkal.



*az avokádó akkor félkemény, amikor a héja zöldből zöldes-feketébe hajlik, vagyis pont átmeneti állapotot mutat. Az avokádó hamarabb megpuhul, ha egy fej citromot teszel mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...