Még mindig a karácsonynál tartok - ez volt az előétel.
Imádtam! És a többiek is. Biztos, hogy meg fogom még csinálni máskor is.
Eredeti recept a Delicious magazin decemberi számából.
Tengerkoktél királyrákkal és avokádóval
Hozzávalók (4 személyre):
1 répa, meghámozva és 5 mm-es kockákra vágva
600 g főzött királyrák, meghámozva, a bélcsatornája kivéve
3 db zöldhagyma, vékony karikákra vágva (csak a zöld része)
1/2 ubokra, meghámozva, kimagozva és 5 mm-es kockákra vágva
1 avokádó (ne legyen túl puha, inkább félig kemény*), kisebb kockákra vágva
2 evőkanál kapribogyó, kicsit összedarabolva
1 zöldcitrom reszelt héja
Öntet:
1 ek zöldcitromlé
2 ek verjuice (= savanyú must, bővebb infó itt)
1 ek majonéz
1 ek olivaolaj
4 ek friss bazsalikomlevél, összevágva
Az öntet hozzávalóit a bazsalikom kivételével alaposan keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
A répakockákat főzzük lobogó vízben 3 percig, majd szűrjük le és öntsük le hideg vízzel.
4 db királyrákot tegyünk félre és hagyjuk egészben (csak a farok maradjon rajta), a többit vágjuk karikákra. Keverjük össze a rákot a répával, a zöldhagymával, az uborkával, avokádóval, kapribogyóval és a zöldcitrom reszelt héjával.
Adagoljuk a tengerkoktélt poharakba, öntsünk rá az öntetből, majd minden poharat díszítsünk bazsalikommal és rákkal.
*az avokádó akkor félkemény, amikor a héja zöldből zöldes-feketébe hajlik, vagyis pont átmeneti állapotot mutat. Az avokádó hamarabb megpuhul, ha egy fej citromot teszel mellé.
2010. január 8., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése