Fehércsokit soha nem használok (számomra az csak annyira csoki, mint amennyire a rizstej tej), így azt egyértelműen étcsokira váltottam.
Mivel tartottam attól, hogy az étcsokiban nem fognak úgy érvényesülni a színek, mint a fehércsokiban, azért az adalékanyagokat is inkább a csoki tetejére szórtam, minthogy belekevertem volna. Ráadásként, megint csak a színharmónia érdekében, megszórtam a csokit egy kis kókuszpehellyel is.
Ezzel tulajdonképpen leírtam a receptet :)
Na de lássuk formába öntve is:
Hozzávalók (tepsi mérete: 22x23cm) :
kb. 25 dkg étcsoki (nálam 85%-os Lindt)
1 jó marék pisztácia
1 marék aszalt tőzegáfonya
1 marék kókuszpehely
A pisztáciát durvára törtem, majd az étcsokit apróra vágtam, 2/3-át nagyon alacsony hőmérsékleten felolvasztottam, levettem a tűzhelyről és beledobtam a maradékot is (hátha így fényes lesz a csoki :) ).
A csokit beleöntöttem a formába (nálam szilikontepsi), majd rögtön megszórtam a pisztáciával, áfonyával és a kókuszpehellyel.
Csak akkor vágtam szeletekre, amikor már teljesen megdermedt. Persze, törni is lehet, úgy rusztikusabb :) Hmm, valaki belenyúlt a képbe... ;)
Tejérzékenyeknek: Olyan csokoládét válassz, amiben nincs tejszármazék. A Lindt 85%-os ilyen.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Olyan csokoládét válassz, amiben nincs tejszármazék. A Lindt 85%-os ilyen, viszont a 10 dkg-ban 5 g-nyi cukor is van. Ha ennyi cukortól is óvakodsz, válaszd a 99%-os Lindt és édesítsd paleo módon.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Olyan csokoládét válassz, amiben nincs tejszármazék. A Lindt 85%-os ilyen, viszont a 10 dkg-ban 5 g-nyi cukor is van. Ha ennyi cukortól is óvakodsz, válaszd a 99%-os Lindt és édesítsd paleo módon.
6 megjegyzés:
En is gondolkodtam, hogy keszitek hasonlo csokit, de aztan iden megis kimarad :)
Már két naponta sütöm a biscottikat és mézeskalácsokat, mert mindig elfogynak. Gondoltam, most készítek valami gyorsabbat, ami a hűtőben tárolva talán kitart karácsonyig :D
Így, hogy Zsebi belenyúlt legalább megint látjuk, hogy mennyire finom.:)
Sajnos nálam idén a sütés elamradt/elmarad.
Ugyanakkor már réges rég, elkezdtem ajándékokat vásárolni. Az lett az eredménye, hogy mostanra mindenkinek sok ajándék gyűlt össze.
Igen-igen-igen és még egyszer igen! :) Nagyon jól néz ki!
@Réka:
Zsebi a füstölt lazacot és az olívabogyót sem hagyná érintetlenül az asztalon :D
Ahhoz képest, hogy nem akartam sok ajándékot venni a fiamnak, mégis kap majd egy csomót, mert már november óta gyűlnek... bár szerintem mind hasznos lesz :)
@Panna:
Köszi :)
Ez nagyon nyami!
Nekem a legutóbb készített - diókrémmel töltött - bonbonjaim nem sikerültek (nem tudom, mi volt a baj, de darabokban jöttek ki a szilikonformából, illetve az alja ott maradt - kénytelenek voltunk megenni:)). Ezért majd ezzel próbálkozom!
Üdv,
MW
Megjegyzés küldése