A recept egy szórólapról származik, melyet a Thomas Duxnál szedtem össze.
Hozzávalók:
1/2 bögre gránátalmamag (kb. egy fél gránátalmának megfelelő mennyiség)
20 dkg bébi spenótlevél, megmosva, megszárítva
2 kicsi cékla, meghámozva és lereszelve
10 dkg feta, összemorzsolva
borecet
olívaolaj
ízlés szerint só és bors (nekünk nem volt rajta)
A gránátalmából kiszedjük a magokat: levágjuk a gyümölcs tetejét és a külső héját fokozatosan, ahogy a magok előbukkannak, lebontjuk. Mindig előbb a fehér hártyát távolítjuk el, úgy egyszerűbb kiszedni a magokat. Nem érdemes a gyümölcsöt félbevágni, mert akkor a vágás helyén a magok sérülnek.
A spenótot és a reszelt céklát összekeverjük, rádobjuk a feta egy részét, majd meglocsoljuk olívaolajjal és borecettel. Ízlés szerint meg lehet szórni sóval és borssal.
Tányérra kiszedve szórjuk meg a maradék fetával, illetve a gránátalma magokkal, plusz egy kis extra olíva olajjal.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzgDbw0YAvlo_CLbller1m5ryvOTB1BNqpALXMMh0QgIy1ZsyT_LujPoB_sV_AqbOx2GOD3dkJ6Ej2b4XIWXEiE5P63VQuu3vCNt77UA6F9-GWBGT_3eu8tM7TRQb6U7gBjRci13gnaOY/s320/C%C3%A9kl%C3%A1s+spen%C3%B3tsal%C3%A1ta+fet%C3%A1val+%C3%A9s+gr%C3%A1n%C3%A1talm%C3%A1val+001+copy.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaB1bEP7KyRSfOHudR5ksec8O5VSKpKvOxG78JcJjDjEgI2d0IhXxrw6Nxk7ii-kuPheHNY0FN-r2eePkaotJK4mDUdr_DsmphOpqP1efx8i9_BJSJsDs90JkQfakB4OF2ekqXNQeZ0HU/s320/C%C3%A9kl%C3%A1s+spen%C3%B3tsal%C3%A1ta+fet%C3%A1val+%C3%A9s+gr%C3%A1n%C3%A1talm%C3%A1val+008+copy.jpg)
4 megjegyzés:
Ez nagyon tetszik! Mit gondolsz, a gránátalmát mivel udnám helyettesíteni?
Hm, jó kérdés... Talán diót vagy mogyorót morzsolnék rá.
Nem jut eszembe semmilyen gyümölcs helyettesítőként.
Szabin vagy ? :)))
@Édes és Keserű:
Aha :)
Ma jöttünk haza.
Igyekszem megint jelen lenni :)
Megjegyzés küldése