Ez a bejegyzés január 15-e óta várat magára. Akkor voltunk a párommal egy főzőshown, melyet a három Michelin csillagos francia szakács, Michel Roux tartott.
Magyarországon szerintem ő ismeretlen a nagyközönség számára, mivel könyvei magyarul egyáltalán nem jelentek meg. Holott van számos, nekem az Eggs (Tojások) és a Pastry (Tészták) című könyvét dedikálta.
A főzőbemutatóra igen szerencsés körülmények között jutottunk el: párom bankjától kaptuk ajándékba nem csak a bemutatóra szóló jegyeket, de az azt követő hat fogásos ebédre való meghívást is. Természetesen kihagyhatatlan alkalom volt :)
Michel Roux (véletlenül egyébként ausztrál felesége van) amellett, hogy remek szakács, bámulatos showman. Remekül szórakoztunk.
Az általa bemutatott (végigfőzött) menű:
Magyarországon szerintem ő ismeretlen a nagyközönség számára, mivel könyvei magyarul egyáltalán nem jelentek meg. Holott van számos, nekem az Eggs (Tojások) és a Pastry (Tészták) című könyvét dedikálta.
A főzőbemutatóra igen szerencsés körülmények között jutottunk el: párom bankjától kaptuk ajándékba nem csak a bemutatóra szóló jegyeket, de az azt követő hat fogásos ebédre való meghívást is. Természetesen kihagyhatatlan alkalom volt :)
Michel Roux (véletlenül egyébként ausztrál felesége van) amellett, hogy remek szakács, bámulatos showman. Remekül szórakoztunk.
Az általa bemutatott (végigfőzött) menű:
- Rákhús languszta farokkal, mangós menta salsán tálalva
- Tésztában sült tengeri sügér Vierge (=szűz) szósszal
- Alma és maracuja (=passionfruit) tortácska
3 megjegyzés:
Huiiiiiii ez eszméletlen! Fantasztikus lehetett!!! Imádom Roux könyveit.
Tényleg nagyon jó volt :) A tésztában sült halat (másik hallal) azóta el is készítettem. Sok receptje vár még kipróbálásra.
Ami nagyon tetszett, hogy olyan - pozitív értelemben - régi módon állt hozzá az ételkészítés művészetéshez.
Ahogy mondta: "Nem kell francia útlevél egy jó étel elkészítéséhez" :)
Ez jó! :)) Én épp a szószaiba mélyedtem bele.
Megjegyzés küldése