Nincs történet. Minden volt hozzá itthon, hát megcsináltam. A recept a Korfun vásárolt görög szakácskönyvemből származik: The Best Traditional Recipes of Greek Cooking
Nagyon-nagyon ízlett!
Hozzávalók (elméletileg 6 adag, nekünk kettőnknek csak egy vacsorára volt elég)
12 db érett paradicsom
1/2 kg darált hús (nálam bárány)
2 teáscsészényi rizs
2 vöröshagyma, finomra vágva
másfél teáscsészényi oliva olaj
2 evőkanál petrezselyem, finomra vágva
1 teáskanálnyi mentalevél, finomra vágva
só és bors ízlés szerint
A paradicsomokat megmossuk, a szár felöli tetejüket levágjuk, a belsejüket egy kiskanállal kiszedjük és finomra vágjuk.
A hagymát az olajban aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a húst és 10 percig, folyamatos kavargatás mellett pirítjuk-főzzük. Hozzáadjuk a paradicsomok belsejét, a petrezselymet, a mentát, sózzuk-borsozzuk, hozzáöntünk egy kevés vizet és kb. 1 órán át főzzük (őszintén bevallom, én csak fél órát főztem. Szerintem annyi is elég volt). Ekkor hozzáadjuk a megmosott és lecsöpögtetett rizst és további 10 percig együtt főzzük őket.
A paradicsom kelyheket megtöltjük a raguval, majd tepsibe vagy kerámia tálba pakoljuk.
Az eredeti recepttől eltérően mindegyik tetetejére egy-egy mini mozzarella golyót tettem.
Közepes hőmérsékleten kb. 40-45 percig sütjük.
Mivel nekem bőségesen maradt a raguból, a maradékból másnap Rakott kukoricakását készítettem fenyőmagos darált bárányhússal és padlizsánnal.
2010. február 24., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Hujuj ez fincsi lehet, mostanában folyton bárányt ennék, úgyhogy remek időzítés, csak a paradicsom hiányzik hozzá. :D
Egy kérdés, mivel nem találtam sehol mail címet így ide írok. Lenne e kedved főzni valamit egy halból, ami természetesen nincs túlhalászva, aztán azt ide feltenni? Nekem pedig linket küldeni, valamint a Foodies... oldalt a bejegyzésbe linkelni, az én oldalam ne, mert ez az egész a halakról szól, aztán a linket nekem elküldeni (noemireka(AT)gmail(DOT).com, és ha gondolod írhatsz néhány mondatot a problémáról is. Persze csak ha kedved és időd engedi, a többieknek is írtam. Kérlek jelez vissza mailbe.
Csak most olvastam az üzenetedet, mivel pár napot Melbourneben és környékén töltöttünk, szigorúan internet nélkül.
Ez az étel tényleg nagyon ízlett. Kár, hogy a fénykép olyan pocsékul sikerült - az esti fotózást még gyakorolnom kell :)
A kérdésedre emailben válaszolok.
Ááá, esti fotózást gyakorolni? Az nagy feladat. :D Nálam már délután semmi fény ott ahol a képeket általában csinálom, egy 60 wattos körte kíséretében...úgyhogy erről ennyit. :D
Megjegyzés küldése