E süti receptjét nemrég találtam (itt) és egyből megtetszett, mivel nem kell hozzá fehérliszt, csak teljeskiőrlésű.
A héten már másodszorra sütöttem (sok volt itthon az öreg alma), most gyorsan le is fotóztam egy szeletet, mielőtt ez is elfogyna.
Persze, nem lennék hű önmagamhoz, ha valamit nem változtattam volna az eredeti recepten ;) De így semmilyen tejtermék nincs benne.
Hozzávalók:
20 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
1 kanál méz
15 dkg növényi olaj (nálam répceolaj)
3 egész tojás
1 teáskanál fahéj (ízlés szerint)
5 db közepes alma (kb. 40 dkg)
1 csapott teáskanál sütőpor
Az olajat összekeverjük a mézzel*, hozzátesszük a tojásokat, majd a fahéjat és beleforgatjuk a vékony szeletekre vágott almát. Végül hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. Az egész masszát beleöntjük egy kivajazott kapcsos tortaformába és kb. 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbát alkalmazzatok, mert minden sütő kicsit másképp süt. Ha a teteje idő előtt pirulni kezdene, fedjétek le fóliával és úgy süssétek tovább.
*Tipp:
Ha a kanalat előbb belemártod az olajba, majd utána a mézbe, a méz nem fog odaragadni a kanálhoz, hanem szépen le fog csúszni róla.
Finom, őszi-téli süti.
2009. szeptember 30., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése