2011. július 8., péntek

Málnás-rebarbarás crumble (morzsasüti) (GTC- és tojásmentes, paleo)

Vannak olyan divatos ételek, amiket az ember szívesen kipróbálna, de az étrendje nem engedi meg. Ilyen a morzsasüti is, amit gluténérzékenyek nem ehetnek.
Az alábbi sütit azonban mindenkinek jó szívvel ajánlom! Tejtermék-, glutén-, cukor- és tojásmentes, paleo – és nagyon finom! Próbáld ki más gyümölcsökkel is J
(Persze, nem kell allergiában szenvedned ahhoz, hogy megkóstold, elég, ha szereted az enyhén savanykás gyümölcsöket).

 A receptet olvasd tovább a Büfében.

Hozzávalók

30 dkg rebarbara
30 dkg málna (fagyasztott is jó)
1-2 evőkanál (ill. Ízlés szerint) természetes édesítő*
1 narancs reszelt héja

Morzsa:
1 bögre (10 dkg) őrőlt hántolt mandula
1 bögre kókusz reszelék
1 bögre mandulaszilánk, durvára vágva
60 ml szőlőmagolaj vagy kókuszolaj (olvasztott kókuszzsír)
¼ teáskanál fahéj

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A rebarbrát felszeleteljük, összekeverjük a málnával, az édesítővel és a reszelt narancshéjjal, majd az egészet beleöntjük egy piteformába.
A morzsához az őrölt mandulát összekeverjük a kókuszreszelékkel, a durvára vágott mandulaszilánkkal, a fahéjjal és utoljára az olajjal.
A tésztát rámorzsoljuk  sütire úgy, hogy mindenhova jusson, majd alufóliával letakarjuk és beteszük a sütőbe.
40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és nélküle sütjük tovább kb. 5-10 percig, ill. amíg a morzsa szép aranybarna színű nem lesz.

Önmagában is finom, de fagyival meg egyenesen mennyei J


* pl. xylit, natvia (stevia és erythritol keveréke), világos agavé nektár, juharszirup, méz




Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.

6 megjegyzés:

Foodafok írta...

Bravó, Alexandra. Ezt fogjuk eszegetni a rokonokkal jövő héten, mikor hozzánk jönnek.

Petra írta...

Imádom. Gratulálok az oldaladhoz, nagyon sok embernek nyújtasz a receptjeiddel segítséget.

Dankóné R. Magdi írta...

Nagyon jo lehet, kiprobalom majd. En is hasonlo szemleletben keszitek etelt-blogot: www.magdireceptek.blogspot.com

Névtelen írta...

Alexandra, ha nem regisztrálok a "Bűfé"ben, akkor nem is tudom olvasni a recepted? A régebbi bejegyzéseidet lehetet reg. nélkül is olvasni a Büfében
Anna

Alexandra írta...

Koszonom a kedves hozzaszolasokat :)

@Anna:
A recept olvasasahoz ez esetben valoban regisztralni kell. Nem fizetos a szolgaltatas, nem kell fizetni a receptert, mint nehany mas recept eseteben, csak regisztralni az olvasok koze. Igy mas ajandektartalmat is elolvashatsz.

Névtelen írta...

Kedves Alexandra, regisztráltam, de azok után sem tudtam olvasni, majd azt a választ kaptam, hogy a cikket csak aktív előfizetők tudják olvasni. Régóta csak paleozunk, így a többi tartalom nem feltétlenül érdekel. Receptjeidet viszont nagyon szeretem, rengeteg ötletet adnak, és a blogod is nagyon igényes! Remélem ezentúl nem csak előfizetős Büfés írások lesznek.
Üdv! Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...