Ezt a levest "főztem" szentestére. Egy olyan hideg levesről van szó, ami nem csak a színeivel illett a karácsony hangulatához, de igazán jól esik a mostani tikkasztó hőségben is.
Hozzávalók (8 adaghoz):
7,5 dl paradicsomlé
8 db közepes paradicsom, kockára vágva
1 közepes lilahagyma, finomra vágva
1 gerezd fokhagyma, negyedelve
1 db (kb. 13 dkg) kígyóuborka, meghámozva, kockára vágva
15 dkg piros kaliforniai paprika, grillezve, héjától megszabadítva, kockára vágva
1 teáskanálnyi Tabasco szósz
Amit én fent "kockára vágás"-nak hívok, azt Jamie Oliver inkább a rusztikus jelzővel illetné :) Szóval csak olyan elnagyolt feldarabolást jelent.
Tegyük az előkészített paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, a kígyóuborkát és a piros kaliforniai paprikát az aprítógépbe és jól pürésítsük össze. Öntsük hozzá a paradicsomlevet és keverjük jó alaposan össze.
Tegyük* bele a Tabasco szószt, takarjuk le a tálat és tegyük a levest legalább 3 órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe.
Tálaláskor a tetejét díszíthetjük friss zöld fűszernövénnyel vagy - ahogy én csináltam - apró kockákra vágott sárga és zöld kaliforniai paprikával vagy például ropogósra sült prosciuttoval.
*Ha gyerekek is esznek a levesből, akkor két lehetőséget tudok javasolni: a) hűtsünk le egy adagot Tabasco szósz nélkül, b) a Tabasco szószt csak tálaláskor adagoljuk a levesbe, ízlés szerint.
Vigyázzunk, mert a Tabasco elég csípős!
A recept a The Australian Women's Weekly 2010 Christmas Classic kiadványából származik.
Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
2 megjegyzés:
Mindig is a világ azon felén akartam élni,ahol döglesztő hőség van Karácsonykor(IS).:))))
Na, ha északabbra mész, ott még nagyobb a hőség :D
Sydney télen is igazán kibírható, csak egy megfelelően szigetelt házat kell találnod. Ami, őszintén szólva, kihívás... :)
Megjegyzés küldése