Még a nyaralásunk előtt készítettem ezt a különleges köretet egy reneszánsz ételeket bemutató szakácskönyvből.
Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol (vagy 6 fej bébi karfiol)
1/2 liter húsleves (eredetileg ez is reneszánsz módra készül, többek között fehér borral, aszalt gyümölcsökkel és érdekes zöldfűszerekkel)
2 evőkanál vaj
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál frissen facsart citromlé
1 narancs reszelt héja
125 ml frissen facsart narancslé
A karfiol(oka)t megtisztítjuk, néhány pici zöld levelet rajtahagyva. Ha egy fejből készítjük, akkor kisebb rózsákra bontjuk. A húslevest felforraljuk és kb. 15 perc alatt megfőzzük benne a karfiolt. Leszűrjük (a levesre tovább nem lesz szükségünk).
Egy serpenyőben összekeverjük a vajat a narancs- és citromhéjjal, valamint a levükkel és 3 perc alatt összefőzzük. Sóval ízesítjük.
A karfiolt tálba szedjük, rámerjük a szószt és tálaljuk.
A recept Francine Segan: Shakespeare's Kitchen című szakácskönyvéből származik, eredetije pedig az 1660-as évekből.
2010. július 5., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése