A kuszkusz a kukoricakása (puliszka, polenta) mellett felkerült a kedvenc egyszerű köreteim sorába.
Persze, ha nehezen jutsz kuszkuszhoz, ez az étel rizzsel is remekül megállja a helyét.
Sajnos a fotó nem sikerült jól :( Ezért nem szereték én vacsorára újdonságot főzni, mert nem tudok róla jó képet készíteni.
Íme, tehát, a recept.
Hozzávalók (4 személyre):
190g kuszkusz
2 dl forróvíz
20 dkg zöldbab, 3 centis darabokra vágva
1 marék friss mentalevél apróra vágva
1 db narancs
kevés olaj (nálam szőlőmagolaj)
2 db (kb. 20 dkg) csirkemell filé, kb. 2,5 cm-es darabokra vágca
1 fej vöröshagyma, vékony gerezdekre vágva
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál méz
1 evőkanál aszalt áfonya
A narancs háját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Egy serpenyőt felhevítünk, egy kevés olajat öntünk bele és hozzáadjuk a csirkemell kockákat. 3-4 percig sütjük őket, majd egy tálra félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőbe beletesszük a hagymát és a gyömbért, valamint egy pici olajat. Kb. 3-4 percig sütjük őket, amíg a hagyma szép aranybarna lesz. Hozzáadjuk a narancshéjat, a narancslét, a csirkét, a citromlevet, a mézet és az áfonyát és az egészet kb. 2 percig összefőzzük.
Amíg a gyömbéres hagyma sül, előkészítjük a kuszkuszt: egy tálba beleöntjük a kuszkuszt, a forróvízzel leöntjük és folpackkal lefedjük. 5 percig így hagyjuk, hogy a kuszkusz a vizet magába szívja. A zöldbabot forrásban lévő vízbe dobjuk, 1-2 perc alatt ropogósra főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. A babot és a mentát hozzákeverjük a kuszkuszhoz.
A zöldbabos-mentás kuszkuszt tányérokra szedjük és ráhalmozzuk a narancsos csirkét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése