Azt hiszem, a jövőben megpróbálkozom más édesítés nélkül édességek készítésével is :)
Hozzávalók:
1 bögre (=2,5 dl) liszt egy késhegynyi sütőporral
80g (kb. 3/4 bögre) zabpehely
1 bögre apróra vágott aszalt sárgabarack
1/2 bögre tej (nálam rizstej)
1/4 bögre olaj
1 tojás
1 teáskanálnyi vanília eszencia (nálam paszta)
A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. 6 muffin formát kivajazunk és mindegyik mélyedésbe beleteszünk 1-1 négyszögletesre vágott sütőpapírt.
Egy keverőedénybe beleöntjük a lisztet, a zabpelyhet és összekeverjük a sárgabarackkal. Egy másik edénybe beleöntjük a tejet, az olajat, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a vaníliát és az egészet jól kikeverjük.
A szárazkeverékhez hozzáöntjük a folyékony mixet és jól kikeverjük. Egy kanál segítségével a masszát elosztjuk az előkészített muffin formákba és sütőbe tesszük. Kb. 15-20 percig sütjük.
Ha édesszájú vagy, az eredeti recept szerint 1/4 bögre cukrot kell még hozzákeverni a száraz hozzávalókhoz.
1 megjegyzés:
Megjegyzés küldése