Ma ezt készítettem ebédre.
Ananászos-currys csirkecsíkok
Hozzávalók: 2 db nagy csirkemell, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál currypaszta, 2 teáskanál chilipor, 1 evőkanál mazsola, 10 dkg konzerv ananász, 5 dl csirkehúsleves, dióolaj a sütéshez, só
A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, majd közepes méretű darabokra szeleteljük. Az ananászt lecsöpögtetjük. A serpenyőt felforrósítjuk, majd olajat öntünk az edénybe. A forró olajba dobjuk az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott hagymát. Hozzáadjuk a csirkét és közepes hőmérsékleten 6-8 percig sütjük. Ezután 5 dl csirkehúslevessel felöntjük, hozzáadjuk a chiliport, a currypasztát, a mazsolát és az ananászt, majd további 8-10 percen át főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, a húsleves legjava pedig elfő. Az elkészült currys csirkét forrón, basmati rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése