Azért az én változatom nem teljesen olyan lett, mint az övé. Tejföl nem volt itthon, viszont egy doboz double cream csücsült a hűtőben (őszintén szólva, már rég lejárt a szavatossága, de kibontottam és még jó volt...). Sajnos nincs igazi, házi készítésű szilvalekvárom sem :( Amit még tavaly otthonról hoztunk, kb. 1 hét alatt befaltuk :))) Helyette aszalt szilvát tettem a prósza tetejére. Nagyon bevált!
Tojást én sem tettem bele, de nem is hiányzott, máskor is így fogom elkészíteni. A cukor természetesen szóba sem kerülhetett, helyette két teáskanálnyi méz csorgott a masszába. Nem is sorolom tovább, álljon itt az én változatom:
Hozzávalók:
30 dkg kukoricadara
40 dkg kefir*
22,5 dkg double cream (tejszínnel vagy tejföllel is kipróbálhatod)
2 teáskanálnyi méz
2 db alma reszelve
2 marok mazsola
1 ek olaj
16 db aszalt szilva
A kefirt és a double creamet összekevertem, hozzáadagoltam a kukoricadarát és csomómentesen elkevertem. Mézzel ízesítettem, majd hozzáadtam a reszelt almát, a mazsolát és az olajat.
Az egészet félrettettem egy órát állni, hogy a dara jól megszívja magát.
Az aszalt szilvát egy tálba tettem és leöntöttem annyi forró vízzel, hogy ellepje. Míg a tészta pihent, a szilva is megpuhult.
A sütőt előmelegítettem 180 C fokra. Egy szilikontepsibe beleöntöttem a masszát, szépen rápakoltam a szilvákat és az egészet kb. 20 perc alatt szép aranybarnára megsütöttem.
Nagyon finom lett a végeredmény.

A kefirt bioboltokban és a Thomas Duxnál szoktam venni.
1 megjegyzés:
Hű, írtó jó lett ez a variáció!:) Látom, ez az aszalt szilvás dolog mindenhol nyerő. Szerintem teljesen mindegy, hogy milyen formában megy bele a szilva (lekvár, aszalt vagy épp nyers gyümölcsként), nagyon jól passzol ízében és színében is a kukoricalisztes/- darás alaphoz.
Tojást én sem szoktam bele tenni (aki akar, persze tehet), a liszt úgyis jól megduzzad, nem fog szétesni a süti. A darára meg pláne igaz ez, az még több folyadékot felvesz.
Megjegyzés küldése