Oldalak

2010. június 2., szerda

Céklás spenótsaláta fetával és gránátalmával

Az egyik szombati ebédünk volt ez a tartalmas saláta, melyet egy finom desszert követett.
A recept egy szórólapról származik, melyet a Thomas Duxnál szedtem össze.

Hozzávalók:
1/2 bögre gránátalmamag (kb. egy fél gránátalmának megfelelő mennyiség)
20 dkg bébi spenótlevél, megmosva, megszárítva
2 kicsi cékla, meghámozva és lereszelve
10 dkg feta, összemorzsolva
borecet
olívaolaj
ízlés szerint só és bors (nekünk nem volt rajta)

A gránátalmából kiszedjük a magokat: levágjuk a gyümölcs tetejét és a külső héját fokozatosan, ahogy a magok előbukkannak, lebontjuk. Mindig előbb a fehér hártyát távolítjuk el, úgy egyszerűbb kiszedni a magokat. Nem érdemes a gyümölcsöt félbevágni, mert akkor a vágás helyén a magok sérülnek.
A spenótot és a reszelt céklát összekeverjük, rádobjuk a feta egy részét, majd meglocsoljuk olívaolajjal és borecettel. Ízlés szerint meg lehet szórni sóval és borssal.
Tányérra kiszedve szórjuk meg a maradék fetával, illetve a gránátalma magokkal, plusz egy kis extra olíva olajjal.



4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon tetszik! Mit gondolsz, a gránátalmát mivel udnám helyettesíteni?

    VálaszTörlés
  2. Hm, jó kérdés... Talán diót vagy mogyorót morzsolnék rá.
    Nem jut eszembe semmilyen gyümölcs helyettesítőként.

    VálaszTörlés
  3. @Édes és Keserű:
    Aha :)
    Ma jöttünk haza.
    Igyekszem megint jelen lenni :)

    VálaszTörlés