Kisfiam első születésnapjára készítettem és nekünk nagyon ízlett. Ami számomra külön öröm volt, hogy a kisfiamnak nyugodt szívvel vághattam belőle, ő meg lelkesem majszolta :)
A receptet külön ajánlom Chriesi és Kaktuszka figylemébe. Szerintem mindketten tudjátok, hogy miért ;)
Hozzávalók:
600g gesztenyeliszt (Ausztráliában az olasz delikben lehet kapni)
3 evőkanál extra-szűz olivaolaj
só
70 g mazsola
10g fenyőmag + valamennyi díszítésnek
40g dió
friss rozmaring
kb 8 dl víz
A mazsolát áztassuk forróvízbe. A gesztenyelisztet egy keverőtálba öntjük és folyamatosan kevergetve, hogy csomómentes legyen, hozzáadagoljuk a vizet. Csak annyi vizet adjunk hozzá, amennyitől a tészta nem lesz se túl folyékony, se túl sűrű, de szalagot formázzon, amikor a kanálról lefolyik. Adjunk a tésztához 2 kanál olivaolajat, egy csipet sót, a lecsöpögtetett mazsolát, a diót (én durvára törtem előtte) és a fenyőmagot.
Öntsük a tésztát egy sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába (az enyém 23 cm átmérőjű volt, és az nem volt elég. Kb. 28-30 cm átmérőjű legyen). A süteménynek csak kb. 1 cm magasnak szabad lennie! Szórjuk meg a tésztát fenyőmaggal és friss rozmaringgal, majd spricceljük meg 1 kanál olivaolajjal.
Előmelegített sütőben kb. 170 fokon 30 perc alatt süssük készre. Sütés után legalább másfél órát hagyjuk állni. Langyosan és hidegen is finom.

Nagyon hívogatóan néz ki az a szelet! Fel is vettem a listámra. ;)
VálaszTörlésÉn is ki akarom próbálni a te gesztenyelisztes sütijeidet.
VálaszTörlésSajnos a héten nem kaptam lisztet hozzá :(
Ó, köszönöm a figyelemfelhívást!
VálaszTörlésKi fogom próbálni! :)