tag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post8146952508341851717..comments2024-03-18T09:50:02.210+11:00Comments on Alexandra Gasztroblogja Sydneyből: ElmélkedésAlexandrahttp://www.blogger.com/profile/04471034917614637149noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post-81951000613407322632010-04-08T01:28:53.899+10:002010-04-08T01:28:53.899+10:00Rendben beszámolok majd.:)Rendben beszámolok majd.:)GasztroRékahttp://gasztroreka.freeblog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post-76550421438899924612010-04-07T18:45:07.407+10:002010-04-07T18:45:07.407+10:00@GasztroRéka
Most igazán irigyellek! :) Szakácskön...@GasztroRéka<br />Most igazán irigyellek! :) Szakácskönyv a XVII. századból? Wow! <br />Milyen lisztet írnak benne? Már fehéret vagy mindenfélét? Mi van a cukorral? Borsóleves gyömbérrel - izgalmasan hangzik!<br />Szerencsés vagy, hogy nem lettél rászoktatva a cukorra. A teát jó pár éve már én is cukor nélkül iszom, de elsősorban azért, mert kicsi gyerekkorom óta nagy teaimádó vagyok, a teákat Alexandrahttps://www.blogger.com/profile/04471034917614637149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post-69855719971191133662010-04-07T08:21:08.461+10:002010-04-07T08:21:08.461+10:00Kedves Alexandra,
én mostanság két régi magyar sza...Kedves Alexandra,<br />én mostanság két régi magyar szakácskönyvet tanulmányozok az egyik az 1600-as évek végén íródott (ez volt az első magyar szakácskönyv,a másik az 1800-as évek végén).<br />Sajnos azt tapasztalom,hogy mind a kettőben nagyon gyakori a liszt használata Nem vagyok rántás párti,ezért nem örülök ennek. A nagyon régiben kenyértörmelékkel és olajjal dúsítottak,ami a rántás elődje. GasztroRékahttp://gasztroreka.freeblog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post-38908692286009400862010-03-28T19:51:19.352+11:002010-03-28T19:51:19.352+11:00Ez megnyugtató! :)Ez megnyugtató! :)Hableányhttps://www.blogger.com/profile/01010635841515900553noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post-2256111505138488932010-03-28T09:36:41.544+11:002010-03-28T09:36:41.544+11:00@ Hella: ;)
@ Névtelen:
Azt hiszem, a sült csiríz...@ Hella: ;)<br /><br />@ Névtelen:<br />Azt hiszem, a sült csiríz elnevezést elvetem, hisz az is fehérlisztből és vízből készül. Meg nem is hangzik elég flancosan :))) De azért jó próbálkozás volt, köszi.<br /><br />@ Kaktuszka:<br />Igen, finom volt. Vékony is volt. Más, persze, hogyne lenne más, de a nagymamám, anyum és én is ugyanazt a palacsinta receptet használtuk éveken át és mindhármunké Alexandrahttps://www.blogger.com/profile/04471034917614637149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post-73155751346800492072010-03-28T02:41:15.372+11:002010-03-28T02:41:15.372+11:00Sült csiriz? :)))))
Hát Alexandra, egyáltalán nin...Sült csiriz? :)))))<br /><br />Hát Alexandra, egyáltalán nincs könnyű dolga annak, aki ugyan nem fanatikus, de mégiscsak következetesen, a korszerű, egészséges étkezés híve kíván lenni. Nagyon ügyesen kísérletezel! <br />Végülis finom volt ami kisült? :)Hableányhttps://www.blogger.com/profile/01010635841515900553noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post-4407281628525020062010-03-24T23:42:41.373+11:002010-03-24T23:42:41.373+11:00Mivel a zabtej is turmixolt vizes zab, így ezt az ...Mivel a zabtej is turmixolt vizes zab, így ezt az ételt sült csiriznek nevezném :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post-77917521215360334352010-03-24T22:35:54.317+11:002010-03-24T22:35:54.317+11:00Én is így csináltam múltkor palacsintát. :)Én is így csináltam múltkor palacsintát. :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01988533668443071760noreply@blogger.com