tag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post1171505388234463309..comments2024-03-18T09:50:02.210+11:00Comments on Alexandra Gasztroblogja Sydneyből: CukorAlexandrahttp://www.blogger.com/profile/04471034917614637149noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post-28422166307440213192010-05-13T13:36:18.251+10:002010-05-13T13:36:18.251+10:00@Krisz:
Igen, tudom ajánlani.
De mielőtt beleugra...@Krisz:<br />Igen, tudom ajánlani. <br />De mielőtt beleugranál a mélyvízbe, néhány jó tanács:<br />- érdemes lépésenként tenni, először a cukor mennyiségét csökkenteni a receptekben, illetve a cukrot mézre vagy juharszirupra cserélni;<br />- a steviát, amíg ki nem tapasztalod, érdemes először csak a folyékony állagú édességekbe keverni, mint pl. tejbegríz;<br />- a steviával készült édességek Alexandrahttps://www.blogger.com/profile/04471034917614637149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post-40034320509291277982010-05-13T00:10:18.446+10:002010-05-13T00:10:18.446+10:00En is gondolkozom a steviara valo atteresen. Tudod...En is gondolkozom a steviara valo atteresen. Tudod ajanlani?kriszhttps://www.blogger.com/profile/02085734703173078250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post-85600916457268537762010-05-02T06:50:27.713+10:002010-05-02T06:50:27.713+10:00Alexandra, köszi! :) Sajnos sok rokonnak/ismerősne...Alexandra, köszi! :) Sajnos sok rokonnak/ismerősnek hiába mondogatom, nem veszik komolyan. Pedig mi érezhetően jobban vagyunk, amióta kerüljük a cukrot.<br /><br />Nagyon megörültem a blogbejegyzésednek, meg hogy rátaláltam a blogodra :) Jó érzés, amikor szinte a saját véleményem olvasom... :)Nellihttps://www.blogger.com/profile/11900002218227964027noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post-89933540413804172432010-04-25T15:03:48.920+10:002010-04-25T15:03:48.920+10:00@GasztroRéka:
A mézzel ezerszer jobban jársz, mint...@GasztroRéka:<br />A mézzel ezerszer jobban jársz, mint a mű édesítőszerekkel.<br /><br />@Nelli:<br />Gratulálok az átálláshoz!<br />Így van, nagyon nehéz elkerülni a rejtett cukrot. <br />Egyetértek, a Cukor blues magyarul is elérhető, érdemes elolvasni. Rengeteget lehet belőle tanulni, nem csak a cukorról, hanem politikáról, gazdaságról, orvosi gondolkodásról, betegségekről, stb.<br />A Alexandrahttps://www.blogger.com/profile/04471034917614637149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post-62187078165553769492010-04-24T22:20:14.452+10:002010-04-24T22:20:14.452+10:00Sziasztok! Én már egy éve nem használok cukrot, és...Sziasztok! Én már egy éve nem használok cukrot, és kerülök mindent, amiben cukor van, amennyire csak tudom (merthogy a ketchuptól kezdve a majonézen át a szalonnáig mindenben van, nem kell édesnek lennie!). Valahogy szerintem át kell állítani az agyunkat, hogy ne a kalória oldalról közelítsük meg a dolgot, hanem a szervezetre gyakorolt hatását vegyük a legfontosabb szempontnak. A "Cukor Nellihttps://www.blogger.com/profile/11900002218227964027noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post-28647653669946444642010-04-24T20:53:31.123+10:002010-04-24T20:53:31.123+10:00Remélem ebből sorozat lesz! Engem ez a mézes dolog...Remélem ebből sorozat lesz! Engem ez a mézes dolog is érdekelne. <br />Elég kevés cukrot használok,de mézet annál többet. Sok szakirodalom van de,hogy melyik a hiteles azt nehéz kiválasztani. Az édesítőszerek sem egyformán jók,ezért szimpi nekem mikor a muffin recepted amikor pusztán a gyümölcstől lesz édes a süti.:)GasztroRékahttp://gasztroreka.freeblog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post-46571152485727998002010-04-24T20:02:48.563+10:002010-04-24T20:02:48.563+10:00Egyébként köszönöm a hozzászólásodat :)Egyébként köszönöm a hozzászólásodat :)Alexandrahttps://www.blogger.com/profile/04471034917614637149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post-82267139236725132172010-04-24T20:02:07.368+10:002010-04-24T20:02:07.368+10:00Megértem, ha a nádcukrot használod szívesebben, va...Megértem, ha a nádcukrot használod szívesebben, valóban van egy kis különleges íze. Korábban én is azt használtam. Nincs is ezzel semmi gond, ha valaki tudja, hogy ez mit jelent. <br />A gond azzal van, ha valaki azt állítja, hogy egészségesebb. Nem az, ez önbecsapás. <br />Olyan ez, mint amikor valamihez, pl. cukros műzlihez, hozzáadnak egy kis vitamint, amire aztán egyből hivatkoznak, hogy na, Alexandrahttps://www.blogger.com/profile/04471034917614637149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post-54089385889592697412010-04-24T18:59:54.719+10:002010-04-24T18:59:54.719+10:00...és ha már a mértékletességet említem: elnézést......és ha már a mértékletességet említem: elnézést kérek a túlontúl is terjedelmes hozzászólásért :o)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15058385846413044533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4708415563752393570.post-91193934557647236442010-04-24T18:55:41.902+10:002010-04-24T18:55:41.902+10:00Gyakran olvasom én is receptekben, hogy barnacukro...Gyakran olvasom én is receptekben, hogy <i>barnacukrot is tehetünk bele, mert az mégiscsak egészségesebb mint a finomított fehér cukor</i>pedig ez így tényleg nagy hülyeség. Már fontolgattam, hogy zárójelbe odaírom valamelyik receptembe, hogy gyakorlatilag egy kutya mindkettö, akár fehér akár barna, már ami a kalóriatartalmát és az egészségre való kihatását illeti. A barnacukor mint olyan, Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15058385846413044533noreply@blogger.com