2011. május 9., hétfő

Sajtos ropogós

Kísérleteztem.
Olyannyira jól sikerült, hogy az utóbbi időben rendszeresen készítettem.

Hozzávalók:

1 bögre (= 2,5 dl, kb. 110 g) mandulaliszt 
1 db tojás
1/2 bögre reszelt parmezán (a sajt mennyiségét növelheted akár 1 bögrényire is).

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A mandulát összekeverjük a reszelt parmezánnal, a tojást felverjük, majd hozzáöntjük a sajtos mandulához.
A tésztát két réteg sütőpapír között jó vékonyra nyújtjuk (kb. 2-3 mm) és egy éles késsel tetszőleges formákra vágjuk. A leeső darabokat összegyúrjuk és ismételten kinyújtjuk, felvágjuk.
Az egyes darabokat sütőpapírral kibélelt tepsin kb. 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.



Tejérzékenyeknek: Parmezán helyett használhatsz növényi sajtot.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: A sajt csak kompromisszum a paleoban. Ügyelj arra, hogy valódi, hosszú érlelésű parmezán kerüljön a kekszbe. Élvezd az ételt úgy, ahogy van.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...